Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
}}
 
'''Kosovo''' ([[basa Albania]]: ''Kosova'' utawa ''Kosovë'', [[basa Serbia]]: ''Косово'', alihaksara: Kosovo) iku sawijining wewengkon kang dumunung ing [[Éropah]] sisih kidul-wétan. Kosovo wewatesan karo [[nagara]] [[Serbia]] ing sisih lor, [[Montenegro]] ing sisih kulon, sarta [[Albania]] lan [[Makedonia]] ing sisih kidul. Sadurungé, Kosovo minangka sawijining provinsi otonom ing nagara [[Serbia]], ing sangisoré administrasi [[Perserikatan Bangsa-Bangsa|PBB]], nanging nalika tanggal [[17 Februari]] [[2008]] Kosovo ndhéklarasèkaké kamardikan sacara sapihak.<ref>[http://www.detiknews.com/index.php/detik.read/tahun/2008/bulan/02/tgl/17/time/223530/idnews/895394/idkanal/10 Detik.com Kosovo Deklarasikan Kemerdekaan dari Serbia] url diakses 23 Feb 2008.</ref> Déklarasi iki ora disarujuki déning [[Serbia]], nanging didhukung déning nagara-nagara Kulon. IbukotaKutha krajan Kosovo ya iku kutha [[Priština]]. Kamardikan Kosovo wis diakoni sacara resmi déning sawetara nagara-nagara, ing antarané ya iku [[Albania]], [[Amérika Sarékat]], [[Britania Raya]], [[Prancis]], lan [[Turki]]. NegaraNagara kang nulak kamardikan Kosovo antara liya [[Republik Rakyat Cina]], [[Rusia]], lan [[Serbia]]. [[Indonesia]] durung ngakoni kamardikané. ''Departemen Luar Negeri'' Indonesia nyatakaké yèn Indonesia kudu ati-ati ngakoni kamardikan Kosovo.<ref>[http://www.detiknews.com/index.php/detik.read/tahun/2008/bulan/02/tgl/18/time/075322/idnews/895430/idkanal/10 Detik Com: Indonesia Belum Akui Kemerdekaan Kosovo] url diakses 23 Feb 2008.</ref>
 
Kosovo dadi papan pasulayan wewengkon kang isih lumaku antara pamaréntah Serbia lan padunungé kang mayoritas dumadi saka etnis [[Albania]]. Wektu madegé nagara [[Yugoslavia]], Kosovo dadi provinsi Serbia kanthi status Daerah Otonomi Khusus. Nanging wiwit [[Perang Kosovo]] wis ana ing sangisoré pangawasan [[PBB]] minangka sawijining tlatah protektorat.
62.792

besutan