Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
=== Santen klapa ===
[[Santen]] klapa kalebu cairan kang bébas [[kolésterol]], awit [[lemak]] kang ana ing [[santen]] [[klapa]] kalebu [[lemak]] [[nabati]].<ref name="internet1">{{id}} [http://www.kohalal.com/content/santan-kelapa-m-s](dipunundhuh tanggal 18 April 2011)</ref>
[[Santen]] bisa digunakaké ing akéh masakan.<ref name="internet1"/> [[Santen]] uga bisa dadi bahan dhasar masakan.<ref name="internet1"/> Tuladhané masakan [[kari]],[[nasi lemak]],[[kuih-muih]],[[kek]], [[biskut]], [[kaya]], lan liya-liyané.<ref name="internet1"/> Saliyané kuwiiku uga akéh masakan [[tradisional]] kang nggunakaké [[santen]] kanggo kuah utawa bahan dhasar kanggo ngencéraké.<ref name="internet1"/> Kayata sega gandhul, [[sega gandhul]] iki masakan khas [[Pati]].<ref name="internet1"/> Conto liyané ya iku soto.<ref name="internet1"/> Méh saben dhaérah nduwé masakan [[soto]], dadi ana kang diarani soto [[Kebumén]], soto [[Kudus]], soto [[kebo]], [[soto]] [[ayam]], soto [[kanjengan]] lan liya–iyané.<ref name="internet1"/> Soto kang nggunakaké santen biyasané diarani soto [[butheg]], déné soto [[bening]] biyasané soto kang ora nganggo santen.<ref name="internet1"/>
 
Santen kang wis di[[stéril]] luwih gampang digunakaké.<ref name="internet1"/> Santen iki biyasané diarani santen instan.<ref name="internet1"/> Saiki akéh pabrik-pabrik kang mroduksi [[santen]] [[instan]].<ref name="internet1"/> Santen instan luwih praktis amarga ora usah [[marut]] lan [[meres]] [[klapa]], mung kari nyuwék bungkusé lan dicampur ing masakan.<ref name="internet1"/>
== Jinis ==
=== Klapa sawit ===
Klapa sawit [[''Elaeis'']] ya ikun [[tanduran]] kang bisa ngasilaké [[lenga]] [[karbolin]].<ref name="internet5"/> Lenga iki bisa digunaké kanggo ngoréng panganan.<ref name="internet5"/> Klapa sawit uga kalebu tanduran industri kang penting awit bisa ngasilaké lenga masak lan lenga industri, uga bahan bakar [[''biodiese'']].<ref name="internet5"/> Indonesia kalebu negaranagara kang ngasilake klapa sawit paling akeh ing donya.<ref name="internet5"/> Klapa [[sawit]] bisa urip ing [[Indonésia]] kayata ing dhaérah [[Acéh]], pantai timur [[Sumatra]], [[Jawa]] lan [[Sulawesi]].<ref name="internet5">{{id}}[http://www.sinartani.com/agriprosesing/jenis-kelapa-bahan-baku-makanan-ringan-1266292176.htm](dipunundhuh tanggal 18 April 2011)</ref>
=== Klapa kuning ===
Klapa [[kuning]] ya iku [[klapa]] kang kulité wernané [[kuning]].<ref name="internet5"/>
62.839

besutan