Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
 
Astronom profésional inggih punika satunggaling tiyang ingkang sampun gadhah tingkat pendhidhikan ingkang inggil lan padatanipun gadhah sesebatan PhD wonten ing bidhang [[fisika]] utawi [[astronomi]] lan dipunsuwun kanggé nyambut damel wonten ing satunggaling lembaga panalitèn utawi [[univèrsitas]].<ref>{{Cite web|url=http://www.noao.edu/education/astfaq.html |title=Frequently Asked Questions About Becoming an Astronomer |accessdate=29 March 2009 |work= |publisher=NOAO| archiveurl= http://web.archive.org/web/20090403101540/http://www.noao.edu/education/astfaq.html| archivedate= 3 April 2009 <!--DASHBot-->| deadurl= no}}</ref> Para astronom padatanipun nelasaken wekdalipun kanggé makarya wonten ing bidhang panalitèn, sanajan piyambakipun langkung asring gadhah tugas sanèsipun kanggé mucal, ndamel instrumèn, utawi mbiyantu wonten ing oprasi satunggaling [[observatorium]]. Déné cacahipun astronom profésional wonten ing [[Amérika Sarékat]] ing kasunyatanipun namung wonten sekedhik. Wonten ing ''American Astronomical Society'', ingkang minangka organisasi ingkang paling wigatos saking astronom profésional ing [[Amérika Lor|Amérika Lèr]], inggih gadhah anggota kirang langkung 7.700 anggota. Cacahipun astronom punika ugi kalebet èlmuwan saking bidhang sanèsipun kadosta fisika, [[géologi]], lan [[engineering]], ingkang panalitènipun gadhah gegayutan kaliyan bidhang astronomi.<ref>{{Cite web|url=http://aas.org/ |title=American Astronomical Society Home |accessdate=14 August 2009 |work= |publisher=AAS| archiveurl= http://web.archive.org/web/20090802044012/http://aas.org/| archivedate= 2 August 2009 <!--DASHBot-->| deadurl= no}}</ref> Déné anggota saking ''International Astronomical Union
piyambak wonten kirang langkung 10.145 anggota saking 70 negaranagara ingkang bènten-bènten ingkang kalebet sesarengan kanggé nliti astronomi ing tingkat PhD lan saking njawi.<ref>{{Cite web|url=http://www.iau.org/about/ |title=About IAU |accessdate=14 August 2009 |work= |publisher=IAU}}</ref>
 
==Astronom Modhèrn==
62.839

besutan