Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: keluwarga → kulawarga using AWB
| religion = [[Usuli]] [[Twelver]] [[Shi'a Islam]]
}}
[[Sayyid]] '''Ayatollah Ruhollah Khomeini''' ({{lahirmati|[[Khomein]], [[Provinsi Markazi]]|24|9|1902|[[Teheran]], [[Iran]]|3|6|1989}}) iku tokoh [[Révolusi Iran]] lan arupa [[Pamimpin Agung Iran]] pisanan. Lair ing [[Khomeyn]], [[Iran]]. Panjenengané sinau [[teologi]] ing [[Arak, Iran|Arak]] lan banjur ing [[kutha suci]] [[Qom]], ing ngendi panjenengané njupuk papan manggon netep lan wiwit mbangun dhasar [[pulitik]] kanggo nglawan keluwargakulawarga [[karajan]] [[Iran]], khususé [[Shah Mohammed Reza Pahlavi]]. Uji utama pisanané – lan rasa pulitik pisanan sing sabeneré – teka taun [[1962]] nalika pamaréntahan [[Shah]] kasil antuk [[rancangan undang-undang|RUU]] sing ngesokaké sapérangan kakuwasaan marang dhéwan [[provinsi]] lan [[kutha]]. Sapérangan pengikut Islam kabotan marang perwakilan sing lagi dipilih lan ora diwajibaké sumpah marang [[al-Qur'an]] nanging ing saben tèks suci sing dipilih. Khomeini migunakaké kanepson iki lan ngatur pamogokan ing saindhenging [[nagara]] sing njalari panolakan marang RUU iku.
 
Khomeini migunakaké posisi sing kuwat iki kanggo medharaké [[khotbah]] saka Faiziyveh School sing ndakwa nagara kolusi karo [[Israèl]] lan nyoba "ndhiskreditaké al-Qur-an." Panyekelané sing ora kaéndhani déning pulisi rahasia Iran, [[SAVAK]], mancing karusuhan gedhèn lan réaksi kakerasan sing biasa déning pihak kaamanan sing njalari patining èwonan wong.
17.997

besutan