Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
→‎Balkan: éjaan using AWB
Idhèntitas Balkan dipun dominasi déning posisi geografinipun; sacara historis tlatah punika minangka dalan simpang saking rupi-rupi [[budhaya]]. Dados pepanggihan antawis [[Basa Latin]] lan [[Basa Yunani]] rikala jaman [[Kakaisaran Romawi]], dados tujuan mlebetipun bangsa Pagan [[Slavs]], tlatah ingkang dados patemonipun agami [[Kristen Orthodox]] lan [[Katulik]], ugi dados titik patemon antawis agami [[Islam]] lan [[Kristen]], lan minangka tujuan tumrap pengungsi [[Yahudi]] wekdal mangsa ''Inquisition''.
 
Balkan sakpunikasapunika dados tlatah ingkang gadhah werni-werni lan bènten-bènten basa etnik, dados papan kanggé basa-basa [[Basa Slavik]], [[Basa Romawi]], lan [[Basa Turki]], ugi [[Basa Yunani]], [[Basa Albania]], lan sanèsipun. Miturut sajarah kathah ètnik sanès kanthi basanipun piyambak-piyambak ingkang dumunung wonten ing tlatah punika, antawisipun :ètnik [[Celts]], [[Illyrians]], [[Romawi Kuno]], [[Avars]], [[Vlachs]], lan rupi-rupi sukubangsa saking Jerman.
 
=== Kontroversi ===
62.792

besutan