Tuduhaké menu pokok

Athletic Bilbao iku tim bal-balan Spanyol. Kandhangé ing Bilbao. Tim iki diadegaké taun 1898. Bebarengan karo tim Real Madrid lan FC Barcelona, tim Athletic Bilbao dijuluki minangka tim "sing ora naté angka gradasi", sarta tim-tim sing duwé akèh juru main bintang mawa bakat. Gelar sing tau direngkuh ya iku 8 juwara La Liga. Klub iki mainaké tetandhingan kandhang ing Stadion San Mames kanthi kapasitas 40.000 penonton.

Athletic Club
Jeneng jangkep Athletic Club
Peparab Los Leones (Singa)
Diadegaké 1898
Lapangan San Mamés,
Bilbao, Spanyol
Kapasitas 39,750[1]
Ketua Fernando García Macua
Manajer Joaquín Caparrós
Liga La Liga
2006-2007 La Liga, (17)
Seragam kandang
Seragam tandang

PrèstasiBesut

  • 8 La Liga: 1929-30, 1930-31, 1933-34, 1935-36, 1942-43, 1955-56, 1982-83, 1983-84.
  • 24 Copa del Rey: 1902, 1903, 1904, 1910, 1911, 1914, 1915, 1916, 1921, 1923, 1930, 1931, 1932, 1933, 1943, 1944, 1945, 1950, 1955, 1956, 1958, 1969, 1973, 1984.
  • 1 Supercopa de España: 1985

Pamain kondhangBesut

Pranala njabaBesut


  1. www.fussballtempel.net