Ayrton Senna

tilas juru balap mobil Brasil

Ayrton Senna da Silva (21 Maret 1960 – 1 Mei 1994) iku pembalap mobil balap profesional saka Brasil. Dheweke balapan ing Formula Siji wiwit taun 1984 nganti 1994, lan menang telung gelar juara dunia ing taun 1988, 1990 lan 1991, nalika dheweke gabung karo tim McLaren. Dheweke uga dikenal minangka salah sawijining pembalap legendaris ing sajarah olahraga motor roda papat ing umum. Dheweke tilar donya amarga kacilakan fatal ing Grand Prix San Marino 1994 nalika mimpin balapan.

Ayrton Senna
Ayrton Senna Imola 1989 Cropped.jpg
Senna di taun 1989 saat bersama McLaren
Lair(1960-03-21)21 Maret 1960
Brazil Sao Paulo, Brasil
Tilar donya1 Mèi 1994(1994-05-01) (umur 34)
Itali Bologna, Itali
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kewarganegaraan Brasil
Taun aktifCithakan:F1Cithakan:F1
TimToleman, Lotus, McLaren, Williams
Jumlah lomba162 (161 start)
Juara dunya3 (Cithakan:F1, Cithakan:F1, Cithakan:F1)
Menang41
Podium80
Total poin610 (614)
Posisi pole65
Lap tercepat19
Balapan KapisananGrand Prix Brasil 1984
Menang KapisananGrand Prix Portugal 1985
Menang PungkasanGrand Prix Ostrali 1993
Balapan PungkasanGrand Prix San Marino 1994