Balap nèker ya iku salah sijiné dolanan tradhisional ing jaman kuna uga dinggo lelomban racaké ing wulan karaméan 17 Agustus.

PirantiBesut

Cara mainéBesut

  • Wong loro utaw luwih lan nyokot sendok lan diisi nèker
  • Cacahé nèker kang ana ing sendok siji
  • Banjur sendok kan ana nèkeré digawa mlaku lan ora bisa tiba
  • Wong utawa paserta lelomban iki kang menang ya iku nèker kang ora tiba ing garis pungkasan utawa finis