Balung pipa

Balung pipa utawa balung dawa iku balung kang tuwuh saka pemanjangan ing pérangan epifise (bonggol balung). Ujung saka epifise dibungkus déning balung enom hialin. Pertumbuhan kanthi longitudinal iki disebabaké déning osifikasi kanthi endokondral ing epifise.

Balung pupu utawa femur iku conto saka balung dawa

Femur (balung pupu), tibia (balung gares), fibula (balung kéntol), humerus (balung lengen ndhuwur) bisa digolongaké sajeroning balung dawa.