Tuduhaké menu pokok
Logo Golongan Bank Donya

International Bank for Reconstruction and Development (IBRD, ing basa-basa Roman: BIRD) utawa Bank Internasional kanggo Pambangunan Manèh lan Perkembangan, kondhang minangka Bank Donya, iku siji organisasi internasional sing diyasa kanggo nglawan kamiskinan kanthi cara mbiyantu biyayani nagara-nagara. Pangoprasian Bank Donya dijaga liwat pambayaran kaya déné diatur déning nagara-nagara anggota.

Bank Donya diyasa tanggal 27 Dhésèmber 1945 sawisé ratifikasi internasional ngenani prajanjian sing dimufakati ing Konferensi Bretton Woods sing kaleksanan tanggal 1 Juli22 Juli 1944.

Markas Bank Donya ana ing Washington, DC, AS.

Pratélan présidhèn Bank DonyaBesut

Pirsanana ugaBesut

Pranala njabaBesut