Tuduhaké menu pokok

Basa Albania (gjuha shqipe) iku basa kang dipituturaké déning kurang luwih 7 yuta jiwa, mligi ing Albania, Kosovo lan Makedonia. Basa iki kalebu rumpun basa Indo-Éropah.

Basa Albania
Gjuha shqipe
AsalAlbania, Kosovo, Serbia, Montenegro, Makedonia, Yunani, Turki, lan Italia
LaladanÉropah Kidul-Wétan (Balkan)
Panyatur asli
6,169,000 (Ethnologue, 2000) (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
Albania, Serbia, Kosovo, Montenegro, Républik Makedonia
Diatur déning-
Kodhe basa
ISO 639-1sq
ISO 639-2sqi
ISO 639-3