Basa Kwangtung (Ind: bahasa Kanton, bahasa Kantonis) yaiku parijinis basa Cina sing wiwitane saka kutha Kwangtung (Ind: Guangzhou, Kanton) lan laladan sakubenge ana ing Cina Kidulwetan. Basa iki yaiku parijinis sing aji saka basa Cina Ywe sing nduweni 68 yuta panutur ibu. Kadhang kala, jeneng iki uga dinggo ngarani klumpukan basa Cina Ywe sing isih sadulur ananging ora bisa dipadhamudhengi (Ing: not mutually intelligible) kayata basa Taysyan.