Basa Navajo

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Navajo utawa basa Navaho (Diné bizaad) iku sawijining basa pribumi ing Amérika pérangan lor lan pasé ing sisih kidul-kulon Amérika Sarékat. Basa iki mligi dituturaké déning bebrayan Navajo lan cacahé penutur basa iki kurang luwih ana 175.000 jiwa. Basa Navajo kalebu rumpun basa Na-Déné. Miturut kodhe basa ISO 639-2 basa Navajo duwé kodhe basa telung digit: nav, lan miturut ISO 639-1 kodhe basa rong digit: nv.

Navajo
Diné bizaad
Dituturaké ing USA
Wilayah Arizona, New Mexico, Utah, Colorado
Gunggung panutur 149,000 (1990)[1]
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Kodhe basa
ISO 639-1 nv
ISO 639-2 nav
ISO 639-3 nav
Navajo language spread in the United States.

RéferènsiBesut

  1. Ethnologue, Languages of the World. SIL.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut