Basa Paniya

Cithakan:Infobox Language/Indic

Basa Paniya ya iku salah siji basa Dravida ing India.[1] Basa iki dicaturaké déning wong Paniya, suku kapencil sing kaakèhané dumunung ing praja Kerala. Basa iki uga diarani basa Pania, Paniyan, utawa Panyah. Miturut Sènsus 1981 ana 63.827 panyatur basa Paniya. Cacahé iki dumadi saka wong 56.952 ing wewengkon Kerala, wong 6.393 ing wewengkon Tamil Nadu, lan wong 482 ing wewengkon Karnataka.[2] Akèh-akèhé panyatur basa iki dumunung ing dhistrik Wayanad, Kozhikode, Kannur, lan Malappuram ing Kerala, lan ing bang wétan Punthuk Nilgiri ing Tamil Nadu.

Paniya
ತುಳು ಬಾಸೆ
Dituturaké ing India
Wilayah Praja Kerala
Gunggung panutur 94.000
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 pcg

RujukanBesut