Basa Paniya ya iku salah siji basa Dravida ing India.[3] Basa iki dicaturaké déning wong Paniya, suku kapencil sing kaakèhané dumunung ing nagara bagéan Kerala. Basa iki uga diarani basa Pania, Paniyan, utawa Panyah. Miturut Sènsus 1981 ana 63.827 panyatur basa Paniya. Cacahé iki dumadi saka wong 56.952 ing wewengkon Kerala, wong 6.393 ing wewengkon Tamil Nadu, lan wong 482 ing wewengkon Karnataka.[4] Akèh-akèhé panyatur basa iki dumunung ing dhistrik Wayanad, Kozhikode, Kannur, lan Malappuram ing Kerala, lan ing bang wétan Punthuk Nilgiri ing Tamil Nadu.

Paniya
ತುಳು ಬಾಸೆ
Asal India
Laladan Nagara bagéan Kerala
Panyatur asli
94.000 (2003)[1]
Kodhe basa
ISO 639-3 pcg
Glottolog pani1256[2]

RujukanBesut

  1. ^ Paniya ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. ^ Nordhoff, Sebastian; Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2013). "Paniya". Glottolog. Leipzig: Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology. 
  3. ^ Linguistic Lineage for Paniya
  4. ^ Ethnologue report for language code:pcg