Basa Thai

(Kaelih saka Basa Thailand)
Basa Thai (ภาษาไทย [phasa thai])
Dituturkan ing: Thailand
Wewengkon: -
Penutur keseluruhan: 46-50 juta
Peringkat Basa: 24
Kulawarga Basa
Klasifikasi:
Tai-Kadai
 Kam-Tai
  Be-Tai
   Tai-Sek
    Tai
     Barat Daya
      Timur Pusat
       Chiang Saeng

        Basa Thai

Status Resmi
Basa Resmi: Thailand
Diatur déning: -
Kodhe Basa
ISO 639-1 th
ISO 639-2 tha
SIL THJ

Basa T'hay (Thay:bภาษาไทย, phasa thai) yaiku nagarabasaning T'hay. Basa iki minangka péranganing golongan basa Tay saka golongan basa Tay Kadhay. Basa-basa Tai-Kadai dikira-kira wiwit saka kidul Cina, lan sapérangan juru basawidya wis mratélakaké kamungkinan anané gayutan karo golongan basa AwstroAsia, Awstronesiyah, utawa Sino Tibet.

Basa T'hay iku arupa basa laras lan basa analitik. Cacawur antaraning laras, tatatulis sing ruwêd, sandhangan gayutan lan swarawidya sing béda bisa agawé basa iki angèl disinaoni déning wong utamaning wong Éropa.

Sawang ugaBesut

Aksara T'hay

Basa T'hay Lor

Basa T'hay Kidul

Pranala njabaBesut