Tuduhaké menu pokok

Bata ringan ya iku salah siji jinising watu kang duwé bobot luwih enteng tinimbang watu liyané. Bata ringan dipantha dadi rong jinis ya iku: Autoclaved Aerated Concrete (AAC) dan Cellular Lightweight Concrete (CLC). Jinising bata ringan iku mau dhedhasar ing gagasan kang padha ya iku nambah gelembung udara ing sajeroning mortar bisa ngurangi aboting beton. Bedane bata ringan ACC lan CLC saka babagan cara nggaringne ya iku ACC digaringne ing sajeroning oven autoklaf kang tekanane dhuwur, banjur bata ringan jinis CLC digaringne kanthi cara alami. CLC iku biasane sok karan Non-Autoclaved Aerated Concrete (NAAC).