Tuduhaké menu pokok
Disambig variants icon.svg
Bathara Gana

Bathara Gana utawi asring kasebat minangka Syang Hyang Ganésa punika wujud bangsa déwa ingkang nguwaosi èlmu kawruh. Bathara Gana asring dipundadosaken perlambang kawruh pendhidhikan ing tlatah Indonésia. Wujud Bathara Gana cekap anèh (unik) saliranipun ageng lan mustaka awujud sirah kéwan gajah. Bathara Gana gesangipun wonten ing kahyangan Glugutinatar, istana ingkang mégah lan dumunung wonten ing tlatah Jonggringsaloka. Istana punika awujud logam pérak ingkang warna-warni katuran surya saking srengéngé. Satunggaling dina Bathara Gana éwah rupi dados gantheng. Bathara Gana ingkang sampun awujud rupi dados gantheng, lajeng namanipun dipun-gantos dados Bathara Mahadéwa.

Kapurih ugi mirsaniBesut