Bayonèt

Bayonet (saka basa Perancis baïonnette) ya iku peso, glathi, utawa gaman liyané kang dirancang kanggo dipasang ing pucuk bedhil laras dawa. Kanthi mangkono, bedhil kang dipasangi bayonet bisa kagunakake kaya déné tombak, bisa kgunakake kanggo adu tandhing lan bisa kanggo gaman pamungkas nalika wis ora ana gaman liya.

Bayonet kang dipasang ing pucu bedhil

Nalikane ora dipasang ing bedhil, bayonet disandhang saradhadhu kanggo gaman kaya déné racaké glathi.