Bob Dylan

Bob Dylan
Joan Baez Bob Dylan crop.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairRobert Allen Zimmerman
ParabanElston Gunn Blind Boy Grunt, Lucky Wilbury/Boo Wilbury, Elmer Johnson, Sergei Petrov, Jack Frost, Jack Fate, Willow Scarlet, Robert Milkwood Thomas.
Pakaryanpenyanyi - penulis lagu, penulis, penyair, penulis drama, disc jockey
PirantiVokal, gitar, harmonika, keyboards, piano, bass
Mangsa akarya1959 - saiki
LabèlColumbia, Asylum
Sing magepokanThe Band, Traveling Wilburys, Grateful Dead, Tom Petty & the Heartbreakers
Sana jaringanwww.bobdylan.com

Bob Dylan (asma lair Robert Allen Zimmerman lair ing Duluth, Minnesota, Amérika Sarékat, 24 Mèi 1941; umur 80 taun) yaiku seniman ingkang pedamelanipun penyanyi-penulis lagu, musikus lan penyair saka nagari Amérika ingkang sampun lègendaris seni kanthi Amérika kawigati lan kontribusi seniné kathah kaliyan rencang-rencang Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie, Bruce Springsteen, lan Hank Williams. Bob Dylan iku seniman saka telu gènèrasi. Kathah ingkang karya sampun didamel kaliyan Dylan miwiti taun 1960-an,[1] nalika piyambaké dadi kontributor Amérika Sarékat. Lagu-laguné ingkang becik didamel, kaya ta Blowin' in the Wind" lan "The Times They Are a-Changin' (nyanyian)|The Times They Are A-Changin'"[2], dadi "lagu kebangsaan" saka obahan anti perang lan obahan hak-hak sipil. Dylan tetep dadi seniman ingkan populer. Album ingkang paling anyar migati lagu-lagu anyar, Love and Theft, gadhah panghargyaan dadi nimer 5 ing nagari Inggris.[1] Ing taun 2016 dhèwèké éntuk bebungah nobèl ing babagan susastra. Salah sawijining lagu kang misuwur yaiku Knockin on Heaven's Door. Lagu iki samsaya misuwur rikala dilagokaké manèh déning band Guns n Roses.

Cathetan sukuBesut

  1. Gates, David (October 6, 1997). "Dylan Revisited". Newsweek. Dibukak ing October 15, 2012.
Robert Shelton (September 21, 1961). "Bob Dylan: A Distinctive Stylist". Bob Dylan Roots. Diarsip saka sing asli ing April 21, 2008. Dibukak ing September 11, 2008.</ref>

[1]

Pranala njabaBesut

Cithakan:Wikipedia books

Rebel music (story of Dylan)


  1. Unterberger, Richie (October 8, 2003). "Carolyn Hester Biography". All Music. Dibukak ing September 11, 2008.