Bolillo

A bolillo ( pangucap cara Spanyol: [boˈliʝo] ) utawa pan francés (tegese "roti Prancis") kalebu jinis roti gurih sing digawe tradisional ing Meksiko, nanging uga digawe ing Amerika Tengah. Iki minangka variasi baguette, nanging dawane luwih cendhek lan asring dipanggang ing oven watu . Digawa menyang Mexico City ing taun 1860an dening rombongan juru masak Kaisar Maximilian, panggunaan kasebut cepet nyebar ing saindenging negara. [1]

Bolillo
Bolillos rolls.JPG
Jeneng liyanéPan francés (El Salvador)
JinisBread
Panggonan asalMexico
Tlatah utawa prajaAmericas
Buku masakan: Bolillo  Médhia: Bolillo

Udakara udakara 15 centimeters (5.9 in) dawa, ing bentuk ovoid, kanthi kerak renyah lan ing alus sing diarani migajón ( pangucap cara Spanyol: [miɣaˈxon] ). Iki minangka bahan utama kanggo tortas lan molus . Nduwe garis miring ing sisih ndhuwur sing digawe nganggo alat slashing utawa roti pincang, iki ngidini ngetokake kukus lan ekspansi roti tanpa kaku kulit. Variasi bolillo yaiku 'telera', sing meh padha, nanging ing kasus iki, biasane luwih alus lan dadi tren sing saiki luwih legi. Variasi liyane kalebu bolilo digawe saka bahan alternatif kayata gandum, germ gandum, utawa rami.

ReferensiBesut

  1. "I am packing my own Torta…". Pati Jinich. June 11, 2009. Diarsip saka sing asli ing 2016-04-19.