Bolivia

Bolivia iku nagari ing Amérika Kidul. Kutha krajané inggih punika... Nagara iki sing ndunungi kurang luwih... lan jembaré ana... km².

Wuliwya Suyu
Patakaning Bolivia
Pataka
Aditamènging Bolivia
Aditamèng
Cihnabrawit: La unión es la fuerza.
Gunagita: Bolivianos, el hado propicio
Dunungpenering Bolivia
KuthagaraSucre (kutha krajan konstitusional)
La Paz (kutha krajan administratif)
BrehakuthaSanta Cruz
JawatbasaSpanyol, Quechua, Aymara
PapréntahanRépublik
Luis Arce
David Choquehuanca
Kamardhikaan
• Banyu (%)
1,29%
Population
• Pikira-kira 2006
9.427.219 (86)
• Cacahjiwa 2001
8.274.325
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$24,14 miliar (101)
• Saben wong
US$2.710 (128)
ArtacihnaBoliviano (BOB)
Laladan wektuUTC-4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-4
Durawadasandi591
Nagarasandigreha.bo
1. Kursi pamaréntahan dumunung ing Lapaz. Sucre ya iku kutha krajan resmi.