Tuduhaké menu pokok

Bolivia iku nagari ing Amérika Kidul. Kutha krajané inggih punika... Nagara iki sing ndunungi kurang luwih... lan jembaré ana... km².

Wuliwya Suyu
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: La unión es la fuerza.
Antem: Bolivianos, el hado propicio
Kutha krajanSucre (kutha krajan konstitusional)
La Paz (kutha krajan administratif)
Kutha paling gedhé Santa Cruz
Basa resmi Spanyol, Quechua, Aymara
Papréntahan Républik
 •  Présidhèn Evo Morales
 •  Wakil Présidhèn Álvaro García Linera
Kamardhikaan
 •  Banyu (%) 1,29%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 9.427.219 (86)
 •  Cacah sirah 2001 8.274.325
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$24,14 miliar (101)
 •  Per kapita US$2.710 (128)
Valuta Boliviano (BOB)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 591
TLD Internèt .bo
1. Kursi pamaréntahan dumunung ing Lapaz. Sucre ya iku kutha krajan resmi.