Borgol

Borgol iku piranti penahan sing dirancang kanggo nyawijèkaké kaloro ugel-ugel tangan. Dumadi saka ronggelang sing digandhèng nganggo ranté cendhak, saben gelang bisa dibuka lan ditutup nganggo kunci. Pamborgolan racaké dilakoni kanggo nyegah supaya wong ora mlayu saka tahanan. Ana uga borgol sikil, borgol tangan sing duwé borgol jempol, lan sapanunggalané. Borgol bisa digawé saka waja tahan karat, waja karbon, aluminium, utawa polimèr.

Borgol
Borgol jempol
Borgol kuna

PlastiCuffsBesut

PlastiCuffs utawa FlexiCuffs iku borgol saka bahan plastik sing ènthèng, bisa digawa sajeroning gunggung sing akèh déning pulisi anti huru-hara, umpamané kanggo nangani protès lan karusuhan. Saliyané iku sawatara maskapé pamaburan uga saiki nggawa borgol plastik kanggo nahan penumpang sing gawé onar utawa tersangka térorisme. Borgol plastik mung bisa dicopot kanthi cara dikethok nganggo barang landhep.

Pranala njabaBesut