Tuduhaké menu pokok
Brassicaceae
Lunaria rediviva0.jpg
Lunaria rediviva
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Brassicales
Famili: Brassicaceae
Genera

lihat teks

Suku kubis-kubisan utawa Brassicaceae (utawa Cruciferae) ya iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Sajeroning kulawarga iki ana sawatara jinis janganan kang migunani kanggo kauripan manungsa. Cruciferae iku jeneng kang luwih dhisik dipigunakaké kang tegesé "pembawa silangan", kang nuduhaké ciri khas suku iki amarga duwé papat klopak kembang ding kasusun meèmper tanda silang utawa salib.

Brassicaceae tinemu ing mèh kabèh zona iklim sedheng nganti laladan tropika lan kang paling akèh tinemu ing kawasan Segara Tengah. Sacara sakabèhané, ana 350 marga (génus) lan watara 3.000 spésies. Kabèh marga dicantumaké ing artikel "Pratélan marga anggota Brassicaceae".

Pranala njabaBesut