Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo

Buffalo Buffalo Buffalo Buffalo Buffalo Buffalo Buffalo Buffalo yaiku ukara sing bener gramatikal ing basa Inggris Amerika, asring ditampilake minangka conto kepiye homonim lan homofon bisa digunakake kanggo nyipta konstruki linguistik sing rumit liwat ambiguitas leksikal. Wis dibahas ing literatur kanthi macem-macem wujud wiwit taun 1967, nalika ditampilake ing Beyond Language Dmitri Borgmann: Petualangan ing Tembung lan Panginten.[1][2]

Simplified parse tree

S = sentence
NP = noun phrase
RC = relative clause
VP = verb phrase
PN = proper noun
N = noun
V = verb

Ukara kasebut nggunakake telung makna beda saka tembung kebo:

minangka jeneng sing cocog kanggo nyebut panggonan tartamtu sing jenenge Buffalo, kutha Buffalo, New York, sing paling misuwur; minangka tembung kriya (ora umum digunakake biasa) kanggo kebo, tegese "bully, pelecehan, utawa intimidasi" utawa "mbingungake"; lan minangka kata benda kanggo nyebut kewan kasebut, bison (asring diarani kebo ing Amerika Utara). Jamak uga kebo. Wujud ukara sing ditambahi sing ngreksa urutan tembung asline yaiku: "Buffalo bison, bully bison Buffalo liyane, uga bullison bison Buffalo."

RujukanBesut

  1. Rapaport, William J. (5 October 2012). "A History of the Sentence 'Buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo.'". University at Buffalo Computer Science and Engineering. Dibukak ing 7 December 2014.
  2. Rapaport, William J. (19 February 1992). "Message 1: Re: 3.154 Parsing Challenges". LINGUIST List. Dibukak ing 14 September 2006.