CIA (Basa Inggris: Central Intelligence Agency, iku dinas intelejen pamaréntah Amérikah Sarékat. Dibentuk tanggal 18 September 1947 sajeroning dhokumèn NSA (National Security Act)--badan kaamanan nasional AS—déning Présidhèn Harry S. Truman. Wektu semana, kang dadi wong nomer siji ing CIA ya iku Letnan Jenderal Hoyt S. Vandenberg. NSA dhéwé wis ganti jeneng dadi DCI (Director of Centeral Intelligence), kang ngordinasi, ngévaluasi, ngorelasi, lan ngirim para agen CIA kalebu menyang jaba AS kanggo njaga kaamanan nasional. Saiki CIA dibawahi Porter J. Goss.

Lambang Central Intelligence Agency

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut