Caldo verde

Caldo verde ( pronounced [ˈKaɫdu ˈveɾðɨ], basa Portugis kanggo "duduh kaldu ijo") minangka salah sawijining olahan sup populer ing masakan Portugis . [1]

Caldo verde
Caldo verde.jpg
JinisSoup
Panggonan asalPortugal
Tlatah utawa prajaMinho Province
Woworan pokokKale, potatoes
Buku masakan: Caldo verde  Médhia: Caldo verde
Kalde verde tradisional

Bahan-bahan tradisional dhasar kanggo kalde verde nggunakake sayur-sayuran collard (utawa sayuran ijo liyane kayata kale utawa sawi ), kentang, minyak zaitun, mrica ireng lan uyah. [2] [3] Bawang putih lan bawang uga biasane ditambahake. Sawetara resep nambah daging, kayata ham hock, dadi padha karo sup manten Italo-Amerika . Sup biasane diiringi irisan paio, chouriço utawa linguiça (digodhog dhewe kanthi banyu sing dibuwang, sosis ditambah menit pungkasan menyang sup), lan roti jagung broa Portugis utawa roti rye kanggo dicelupake. [4] Ing Portugal, caldo verde biasane dikonsumsi nalika pahargyan Portugis, kayata pesta pernikahan, ulang taun, lan perayaan populer. Contone, festival St. John, ing Braga utawa Porto . Kadhangkala dikonsumsi sadurunge panganan utama utawa nalika nedha bengi. Sup iki disajikake ing tigela, mangkuk lempung tradisional. [5]

Caldo verde diwiwiti saka Provinsi Minho ing sisih lor Portugal. [6] Saiki, iki dadi favorit nasional sing nyebar ing saindenging negara lan ing luar negeri, utamane ing papan-papan sing wis ana komunitas migran Portugis kayata Brasil, Massachusetts, New Jersey, lan Rhode Island . Referensi sup katon ing pirang-pirang novel Camilo Castelo Branco .

ReferensiBesut

  1. Ilídio Lacerda (December 2009). The Secrets of Portuguese Cookery. BoD – Books on Demand. kc. 31–. ISBN 978-3-8391-4529-6. Dibukak ing 24 August 2013.
  2. The Illustrated Cook's Book of Ingredients. The Illustrated Cook's Book of Ingredients. DK Publishing. 2010. kc. 193. ISBN 978-0-7566-7673-5. Dibukak ing April 2, 2017.
  3. "Portuguese Caldo Verde with Broa de Milho". The San Diego Participant Observer. Dibukak ing 2020-06-23.
  4. Crescent Dragonwagon (2007). The Cornbread Gospels. Workman Publishing. kc. 103–. ISBN 978-0-7611-1916-6. Dibukak ing 24 August 2013.
  5. https://lusojornal.com/na-cozinha-do-vitor-caldo-verde/
  6. Walter C. Opello (1991). Portugal. Westview Press. kc. 6. ISBN 978-0-8133-0488-5. Dibukak ing 24 August 2013.