Calibri

Calibri (/ kəˈliːbri /) minangka kulawarga jinis huruf sans-serif sing dirancang dening Luc (as) de Groot ing taun 2002-2004 lan dirilis kanggo masarakat umum ing taun 2007, kanthi Microsoft Office 2007 lan Windows Vista.[1][2] Ing Office 2007, diganti Times New Roman minangka typeface standar ing Word[3] lan diganti Arial minangka default ing PowerPoint, Excel, Outlook, lan WordPad. De Groot nggambarake desain kanthi bunder kanthi alus minangka "karakter sing anget lan alus".[2]

Calibri

Calibri minangka bagean saka ClearType Font Collection, sawijining jinis font saka macem-macem desainer sing dirilis karo Windows Vista.[4] Kabeh diwiwiti nganggo huruf C kanggo nggambarake manawa dirancang kanggo cocog karo sistem rendering teks ClearType Microsoft, mesin rendering teks sing dirancang supaya teks luwih jelas dibaca ing monitor tampilan kristal cair.[5] Fon liyane ing klompok sing padha yaiku Cambria, Candara, Consolas, Constantia lan Corbel.[2]

RujukanBesut

  1. Phinney, Thomas. "Calibri reached the general public on January 30, 2007, with the release of Microsoft Office 2007 and Windows Vista on that date". Quora. Dibukak tanggal 11 July 2017.
  2. a b c Berry, John D.; De Groot, Lucas. "Case Study: Microsoft ClearType". Lucasfonts. Dibukak tanggal 11 July 2017.
  3. "Microsoft typography: Calibri". Microsoft. Dibukak tanggal 10 Dec 2011.
  4. "The Microsoft ClearType Font Collection". Microsoft Typography. Microsoft. Dibukak tanggal 31 August 2017.
  5. Hudson, John. "Comments on Typophile thread". Typophile. Diarsipna saka sing asli tanggal 30 October 2014. Dibukak tanggal 28 September 2014.