Candi Planggatan

Candi Planggatan kapernah ing Dusun ambak, barjo, Ngargoyoso, Karanganyar, Jawa Tengah ingkang cedhake pemukiman warga.

PawujudanBesut

ing candi Planggatan iki ditemokke sebagian fragmen watu candi bentuke persegi, sebagian watu candi ketok mentungul soko beberapa bagianne bukit diperkirakke iku bagian soko sikile candi.wujude candi iki berteras-teras, wujud lan wates terase wis ogak ketok jelas. wit ringin gedhe urip ning tengah-tengah runtuhane candi sing awut-awutan ndek lemah ukuran 30 m × 30 m.[1]

PanlitenBesut

soko bentuk relif candi iki nggambarake wong numpak jaran. wong iku ngaleh ninggalne omah lan dikawal wong telu soko pengawal.salah siji soko pengawal iku nggowo tombak, lan liyane nggawe payung.ing burine tatahan kawujud bangunan ingkang bentuk mirip altar ge penyembahan ndek candi cetho. watu liyane ditemokke relif sing nggambarake pasukan tentara jejer baris nggawe senjata tombak.

ndek candi Planggatan iki ditemokke relif Ganesa, lingga-yoni kecil, bokor watu panggon sesajen. ing cedake tatahan Ganesa onok tatahan

RujukanBesut

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 978-602-17669-3-4. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)