Caryophyllales
Dianthus caryophyllus L (Clove pink).JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Caryophyllales
Suku

pirsani tèks.

Caryophyllales iku bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad core eudicots, eudicots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Caryophillidae, kelas Magnoliopsida.

Suku/familiaBesut

Sistem Cronquist
suku 1. Phytolaccaceae
suku 2. Achatocarpaceae
suku 3. Nyctaginaceae - suku kembangkertas-kembangkertasan
suku 4. Aizoaceae
suku 5. Didiereaceae
suku 6. Cactaceae - suku kaktus-kaktusan
suku 7. Chenopodiaceae
suku 8. Amaranthaceae - suku bayem-bayeman
suku 9. Portulacaceae - suku portulaka-portulakaan
suku 10. Basellaceae
suku 11. Molluginaceae
suku 12. Caryophyllaceae
Sistem APG II

Ing sistem iki, sapérangan gedhé anggota Chenopodiaceae sajeroning sistem Cronquist dilebokaké sajeroning anaksuku Chenopodioideae, suku Amaranthaceae.