Tuduhaké menu pokok

Christopher Columbus utawi kala-kala dipunwastani Kolumbus (1451-1506), punika satunggiling juru segantun saha panjlajah ingkang mamanggihaken Donya Ènggal utawi jagad Amérika.

Christopher Columbus
Christopher Columbus.PNG
Pasaliran Kolumbus ing lukisan abad kaping-16. Boten wonten gambar aslinipun Kolumbus.
LairAntawis 22 Agustus lan 31 Oktober 1451
Genoa, Républik Genoa, sapunika Italia
Pati20 Mèi 1506(1506-05-20) (umur 54)
Valladolid, Takhta Kastilia, sapunika Spanyol
BangsaGenoa
Jeneng liyaGenoa: Christoffa Corombo
Italia: Cristoforo Colombo
Katalan: Cristòfor Colom
Spanyol: Cristóbal Colón
Portugis: Cristóvão Colombo
Latin: Christophorus Columbus
PakaryanPanjlajah Laut Takhta Kastilia
Laksamana Samudra Donya; Viceroy lan Gubernur Hindia
BojoFilipa Moniz Perestrelo (c. 1455-1485)
PasanganBeatriz Enríquez de Arana (c. 1485-1506)
AnakDiego
Fernando
DulurGiovanni Pellegrino, Giacomo lan Bartolomeus Kolumbus (sadhèrèk)
Tandha tangan
Columbus Signature.svg
Lukisan Christopher Columbus déning Sebastiano del Piombo (15291530)

Ing basa Spanyol piyambakipun dipunwastani Cristóbal Colón, lajeng ing basa Italia dipunwastani Cristoforo Colombo. Miturut tradhisi piyambakipun miyos ing Genoa, Italia, saking kulawargi mlarat. Nanging panlitèn ènggal nedahaken manawi sajatosipun katingalipun piyambakipun sangkanipun saking Katalonia. Katalonia sapunika satunggiling laladan otonom ing praja Spanyol. Lajeng piyambakipun sanès saking kulawargi mlarat nanging satunggiling tiyang lebet utawi priyayi. Dados taksih tiyang ningrat. Punapa piyambakipun ndhelikaken idhèntitasipun dèrèng kasumerepan.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.