Cindhil

Tikus, tikus jamak, yaiku tikus cilik. Ciri khas, tikus dikenal duwe moncong mancung, kuping cilik bunder, buntut bersisik dawa awak, lan tingkat pemuliaan sing dhuwur. Spesies tikus sing paling misuwur yaiku tikus omah umum ( Mus musculus ). Tikus uga misuwur minangka kewan ingon . Ing sawetara panggonan, tikus sawah tartamtu umume sacara lokal. Dheweke dikenal nyerang omah kanggo pangan lan papan perlindungan. Tikus diklasifikasikake miturut urutan Rodentia. Tikus khas diklasifikasikake ing genus Mus .

Tikus omah ( Musculus mus )
Tikus Knockout
Tikus ingon-ingon
Tikus "Pinkie" didol minangka panganan reptil