Cingkarabala

Cingkarabala iku sebutan kanggo raseksa kembar Upatabala lan Balaupata. Buta loro iki kang jaga gapura Suralaya kang sok diarani Sela Matangkeb. Upatabala lan Balaupata diwènèhi kawenangan nulak utawa nrima sapa waé kang arep mlebu wewengkon Suralaya.

Cingkarabala iki putra raja jin Prabu Patanam ing Dahulagiri.

Cingkarabala olèh kalungguhan ing kadhéwatan amarga kagawa déning sadulur tuwané Nandini kang dadi titihan Bathara Guru lan manggon ing Kahyangan Suralaya.

Uga delengenBesut