Cithakan

Cetakan, utawa cetakan (Inggris), minangka salah sawijining jinis wadhah sing digunakake ing macem-macem teknik nyiyapake panganan kanggo mbentuk sajian sing wis rampung. Tembung kasebut uga bisa ngrujuk menyang sajian rampung sing digawe ing wadhah kasebut (kayata cetakan jello ). [1]

Wajan gaya Bundt ing silikon lan logam (2008)
Cetakan panganan pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping-20

JinisBesut

Cetakan bisa digunakake kanggo macem-macem panganan:

  • Cake cetakan (eg muffin tins, Bundt Cake, cake angel pangan panci, lan jinis-jinis liyane bakeware )
  • Wajan springform
  • Cetakan panganan cuci mulut gelatin (uga dikenal minangka "cetakan sele")
  • Es krim lan panganan cuci mulut liyane sing beku
  • Mousse
  • Mentega

ReferensiBesut

  1. http://www.epicurious.com/tools/fooddictionary/search?query=mold&submit.x=0&submit.y=0&submit=submit