Coddle

Coddle (kadhangkala coddle Dublin ; Basa Irlandia: cadal ) [1] minangka panganan Irlandia sing asring digunakake kanggo nyuda sisa, mula tanpa resep khusus. Nanging, umume kalebu lapisan sosis sing wis diiris (sosis daging babi ) lan rasher (irisan tipis, daging geger sing rada lemu ) karo kentang goreng bawang, irisan, uyah, mrico, lan ramuan (peterseli utawa bawang). Cara tradisional, bisa uga kalebu gandum .

Coddle
Coddle.jpg
Coddle with carrots, which are not used in the traditional recipe
Jeneng liyanéDublin coddle
Panggonan asalIreland
Woworan pokokPotatoes, pork sausage, rashers, onion
Buku masakan: Coddle  Médhia: Coddle

Coddle utamane ana gandhengane karo ibukutha Irlandia, Dublin . [2] [3] [4] Iki diarani sajian kasenengan para panulis Seán O'Casey lan Jonathan Swift, lan katon ing sawetara referensi menyang Dublin, kalebu karya James Joyce . [5]

RujukanBesut

  1. https://blogs.transparent.com/irish/bia-gaelach-ce-na-cinealacha-bia-gaelach-is-fearr-leat-irish-words-for-irish-foods/
  2. A Little Irish Cookbook. Appletree. 1986. ISBN 0-86281-166-X.
  3. "A traditional Irish cold weather treat Dublin coddle recipe". Irishcentral.com. 24 April 2017. Dibukak ing 15 January 2018.
  4. "From Bacon and Cabbage to Coddle: What is Ireland's national dish?". Independent.ie. Dibukak ing 15 January 2018.
  5. Veronica Jane O'Mara & Fionnuala O'Reilly. (1993). A Trifle, a Coddle, a Fry: An Irish Literary Cookbook. Wakefield: Moyer Bell. ISBN 1-55921-081-8.