Cody Miller

Cody Miller (lair ing tanggal 9 Januari taun 1992) ya iku juru nglangi saka Amérikah Sarékat, Dhèwèké ahli ing kompetisi nglangi breaststroke. Miller menangi medali perunggu ing kompetisi Olympic Games 2016 ing lomba nglangi Breaststroke lanang 100m lan nggawé Amérika kacatet ing kompetisi iku.[1]

Miller dadi peringkat ka-2 ing kompetisi US Olympic Swimming Trials 2016, dhèwèké ana ing saburiné Kevin Cordes.[2] Dhèwèké menangaké cacahé telung medali ing kompetisi utama internasional, emas, pérak, lan perunggu, pepak Course dawa lan cendhak World Championships.

KarirBesut

Miller dadi misuwur ing donya amarga kejuaraan nglangi 2014 Short Course World Championships ing Doha, Qatar, dhèwèké nampa medali loro, medali pérak ing men's 4×100 m medley relay (3:21.49) lan perunggu ing 4×50 m medley relay (cathetan wektu Amérika ya iku 1:31.83).[3][4]

Nalika ing kejuaraan 2015 World Aquatics Championships ing Kazan, Ruslan, Miller ngintukaké medali emas kang pisanan minangka pérangan saka tim Amérika ing 4×100 m medley relay. Nglangi kanthi breaststroke leg, Miller nyatetaké waktu 59.23 detik ing babak penyisihan kanggo nempataké Amérika ing peringkat dhuwur ing final kanthi cathetan waktu 3:31.06.[5][6] Miller uga mèlu ing lomba 100 m breaststroke, nanging gagal mlebu ing final, finis ing posisi ka-9 kanthi cathetan waktu 59.86 detik.[7]

Miller nampa medal emas ing kejuaraan 2016 Rio Olympic Games kanggo pérangan lomba 4 x 100 IM relay, dhèwèké nampa breaststroke leg.

RujukanBesut

  1. Steven Hoffner (August 8, 2016). "Cody Miller Overcomes Rib Condition To Win Bronze For U.S. Swim Team". Huffington Post. Dibukak ing August 8, 2016.
  2. Omega Timing (June 27, 2016). "U.S. Olympic Team Trials - Swimming Event 105 Men's 100m Breaststroke Final". USA Swimming. Dibukak ing July 13, 2016.
  3. "Cesar Cielo Anchors Brazil to First Men's 400 Medley Relay World Title". Swimming World Magazine. 7 December 2014. Dibukak ing 13 August 2015.
  4. Woods, David (5 December 2014). "Carmel teen swims to silver medal at world championships". The Indianapolis Star. Dibukak ing 13 August 2015.
  5. "USA Takes Pole Position For Men's 400 Medley Relay Final At 2015 World Championships". Swimming World Magazine. 9 August 2015. Dibukak ing 13 August 2015.
  6. "Cody Miller Helps USA To Gold At FINA World Championships". The Indianapolis Star. 9 August 2015. Dibukak ing 13 August 2015.
  7. "Adam Peaty Scorches 2nd-Fastest 100 Breast Ever in Semis at 2015 FINA World Championships". Swimming World Magazine. 2 August 2015. Dibukak ing 13 August 2015.