Conakry iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Guinea. Sing ndunungi ana 2.000.000 jiwa (2007). Kutha iki minangka punjer ékonomi ing Guinea. Dumunung ing pelabuhan Samudra Atlantik. Jeneng kutha iki dijupuk saka tembung "Cona", minangka indhustri anggur lan kèju déning Padunung Baga, lan "nakiri", lumrahé karan saliyané ing pinggir kali.

Conakry
Kɔnakiri
Conakry, Guinea
Conakry, Guinea
Nagara Guinea
RegionConakry Region
Cacah warga (2008)
 • Gunggung1,931,184 [1]
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+1)
Sesawangan kutha Conakry

Pranala njabaBesut