Crystal Palace F.C.

Crystal Palace Football Club iku salah sijiné tim Bal-balan Inggris sing ndué markas ndhik  Croydon bagiané London Borough  lan didekné  taun 1905. Klub iki mainké tetandhingan omahé ndhik Selhurst Park sing bisa sedeng 26.309 penonton. Seragamé dèkné ndué warna merah-biru.

Skuat taun 1905-06
Selhurst Park Kandhang Crystal Palace F.C.

Mangsa 2012-13 klub iki main ndhik Liga Championship Inggris. Wiwit mangsa 2013-14, klub arep main ndhik Liga Utama Inggris sakbaré éntuk promosi amarga dadi juara ndhik tetandhingan final play-off Liga Championship Inggris, bar ngalahné Watford sing dimainké ndhik Stadion Wembley.[1] Anyar-anyar iki onok kabar lek klub iki ndué perjanjian kerjasama karo Global Reach Partners kanggo mitra valuta asing klub.[2]

PrestasiBesut

LigaBesut

  • Liga Championship Inggris[ket 1]
    • Juara: 1978-79, 1993-94[ket 2]
    • Runner-Up: 1968-69
    • Juara play-Off: 1988-89, 1996-97, 2003-04
  • Liga Satu Inggris[ket 3]
    • Juara: 1920-21
    • Runner-Up: 1928-29, 1930-31, 1938-39, 1963-64
    • Promosi posisi ke-3: 1976-77
  • Liga Dua Inggris[ket 4]
    • Runner-Up: 1960-61

PialaBesut

KeteranganBesut

  1. Sebelum taun 1992 bernama Divisi Kedua
  2. Bernama Divisi I, setelah beberapa klub dari Divisi I memisahkan diri untuk membentuk Liga Primer, maka juara Football League tidak lagi menjadi juara liga nasional Inggris.
  3. Sebelum taun 1992 bernama Divisi Ketiga
  4. Sebelum taun 1992 bernama Divisi Keempat

RujukanBesut

  1. Tony Leighton (27 May 2013). "Championship Play-Off Final - match report". The Football League.co.uk. Dibukak ing 28 May 2013.CS1 dandani: uses authors parameter (link)
  2. "CPFC Welcome Global Reach Partners". Official Website CPFC. Dibukak ing 9 August 2016.