Cynthia Lillian Lennon (uga diarani née Powell; 10 September 1939– April 2015) ya iku garwa saka musisi saka Inggris ya iku John Lennon lan Ibu saka Julian Lennon. Cynthia Lennon, awit umur 12 taun wis Sekolah Seni Junior mapan ing Sekolah Tinggi Liverpool. Sanajan omahé mapan ing Hoylake, Semenanjung Wirral ing Inggris Barat Laut. Ing kéné Jhon Lennon nalika nggolèk ngelmu bisa nganakaké patemon karo Powell ing kelas kaligrafi.[1]

Cynthia Lennon
Cynthia Lennon
Cynthia Lennon ing taun 2010
LairCynthia Lillian Powell
(1939-09-10)10 Sèptèmber 1939
Blackpool, Lancashire, England
Pati1 April 2015(2015-04-01) (umur 75)
Calvià, Majorca, Spain
Karya kondhangJohn
BojoJohn Lennon (o. 1962; divorce 1968)
Roberto Bassanini (o. 1970; divorce 1976)
John Twist (o. 1978; divorce 1982)
Noel Charles (o. 2002; died 2013)
AnakJulian Lennon

Dhèwèké krama ing tanggal 23 Agustus 1962 ing kantor Mount Pleasant ing Liverpool lan saka taun 1964-1968. Dhèwèké mapan ana ing Kenwood, kutha Weybridge, Surrey, London. Ing taun 1968, John ninggalaké Powell lan mili artis konsèptuwal avant-garde Jepang Yoko Ono. Mula, wiwit 8 Nopèmber 1968 kanthi alasan perzinahan John karo Ono.

Ing tahun 1970 Cynthia Lennon banjur krama karo pengusaha hotel saka Italia arané Roberto Bassanini. Lan mungkasi bebrayan ing tahun 1976. Ing tahun 1978 dhèwéke krama karo John Twist, insinyur saka Lancashire. Nanging, pegatan ing tahun 1982. Sawisé iku dhèwèké ngubah namané manèh dadi 'Lennon' nganti kenal karo Jim Christie kang dadi garwané 17 tahun. Awaké banjurkrama karo Noel Charles, kang duwèni klub mbengi ing tahun 2002 lan tilar donga ing tahun 2013.

wiwit saka iku Cynthia Lennon remen nulis. Banjur, nglairaké buku Memoar, A Twist of Lennon ing tahun 1979. Tahun 2005, nulis buku manèh ngèngingi biografi John. Nganti dhèwéké mapan lan tilar donya ing Majorca, Spanyol marga kanker.[2]

KramaEdit

Sawisé pèsta kuliyah kanggo ngraméké semèster pungkasan, Lennon takon marang Powell yèn dhèwéké kepengin "metu" karo Cynthia.[3] Cynthia énggal mangsuli yèn dhèwéké wis duwé calon ing Hoylake.[4] John Lennon mangsuli, "Aku apa takon awakmu bakal tak ajak nikah karo aku?"[5] [6] Amarga diomongi mangkana banjur Cynthia gelem diajak metu, banjur ditawani gabung karo Ye Cracke.

Wiwit iku Cynthia lan John Lennon duwé sesrawungan luwih saka kanca. [5] Ing musim gugur tahun 1958, dhèwéké medhot tunangan karo pemudha saka Hoylake lan medhot uga hubungan karo siswa kang jurusan kagunan arané Thelma Pickles.[7] [8] Dhèwéké kaya mangkana amarga Jhon Lennon duwéni sikap kang bakal nindakaké kekerasan marang dhèwéké nalika cemburu utawa yèn lagi jèngkèl marang dhèwèké. Dhèwéke tahu njedukaké Cynthia ing tèmbok amarga tahu weroh Cynthia Lennon jogèd karo Stuart Sutcliffe.[9] Prekara iku dadi sebab Cynthia pedhot karo Lennon udakara telung wulan, nganti John Lennon njaluk ngapura tenanan. Nganti ibu-ibu kang gawéné reresik ing kampus tahu ngonangi Lennon njedhuké dhèwéké, nyaranké supaya ngadoh saka Lennon.

Nalika Cynthia duwé hubungan karo John Lennon prekara sekolah Seniné rada kethèthèran. Akèh kang ngelingaké mangkana, krungu omongan kaya mangkana gawé John Lennon kekeh ora sarujuk. Dhèwèké krasa yèn awaké duwé pribadén mabuk-mabukan lan seneng gelud. Banjur, Tony Bramwell - kancané Lennon kawit cilik ngomong yèn Cynthia iku pancèn apik dedeg priyadege uga tindak tanduké. Lennon rumangsa yèn ana Cynthia iku bakal dadi salah sijiné dalan sukses kanggo dhèwéké.[10]

Beatles ing Hamburg pisanan ing taun 1960, kanthi ati kang bungah Lennon mulih menyang Powell. Sawisé bali ing omah, bibi Lennon lan wali hukum, Mimi Smith, nggambaraké mbiyèn nalika dhèwéké mbuwang dhuwit kanggo mbayar mantol Powell. Smith nyebutaké dhèwéké "gangste'r moll", lan asring ora nyenengaké dhèwéké.[5]

Beatles tindak menyang Hamburg kaloro ing taun 1961, Powell lan Dot Rhone (pacar Paul McCartney ing wektu iku), ngunjungi dhèwéké rong minggu, nalika preinan Paskah. [7][11] Dhèwéké asring turu, loro-lorone gantiyan anggoné siyaga. Lennon lan Powell tetep karo pacare Sutcliffe, Astrid Kirchherr, ing omah ibun'é. Sawisé menyang Hamburg, ibu Powell Lillian ujar seduluré Powell arep pindhah menyang Kanada nggawa bayi kang nembé lair,[4] Lillian, bakal mèlu dhèwéké nalika sinau supaya dadi guru. [5]

Powell ngentèni nganti Lennon bali saka Hamburg sadurungé dhèwéké takon Smith. Yèn dhèwéké bakal nyèwa kamar. Smith nyéwa ruangan kothak ing ndhuwur kamar ngarep (adhep-adhepan karo kamaré Lennon), nanging meksa dhèwéké uga nggawé tugas ngubengi omah. bubar lulus, dhèwéké èntuk kerja ing toko Woolworths, Liverpool, kanggo mbayar sèwa. Ing taun iki uga, nalika Lennon umur 21 taun, dhèwéké èntuk £ 100 (padha karo £ 2,200 ing 2020). saka bibi Elizabeth Sutherland kang manggon ing Edinburgh, lan pindhah menyang Paris karo McCartney. Powell ora bisa ngancani amarga lagi sinau kanggo ujian akhir. [12]

Nalika Lennon menyang Hamburg maneh ing wulan April 1962, dhèwéké nemokaké bedit ing omah tingkat 93 Garmoyle Road, Liverpool. Ora suwé sawisé gagal anggoné nggarap ujian diploma guru seni ing wulan Agustus 1962, dhèwéké lagi ngreti yèn ngandut anaké Lennon. Dhèwéke banjur nerangaké manawa dhèwéké lan Lennon ora tau nggunakaké kontrasépsi. Mula, anané prastawa iki banjur omah-omah.[12]

Tilar dunyaEdit


RujukanEdit

  1. Edmondson, Jacqueline, 1967- (2010). John Lennon : a biography. Santa Barbara, Calif.: Greenwood. ISBN 978-0-313-37939-0. OCLC 659731967. 
  2. Kay, Richard (2013-03-12). "William and Kate's secret home plans: Couple given permission for range of improvements to mansion on Sandringham estate". Mail Online. Dijupuk 2020-02-22. 
  3. Lennon, Cynthia. (2006). John (ed. Pbk. ed). London: Hodder. ISBN 0-340-89512-8. OCLC 62796250. 
  4. a b Mulligan, Kate Siobhan. (2010). The Beatles : a musical biography. Santa Barbara, Calif.: Greenwood. ISBN 978-0-313-37686-3. OCLC 548555636. 
  5. a b c d Spitz, Bob. (2005). The Beatles : the biography (ed. 1st ed). New York: Little, Brown. ISBN 0-316-80352-9. OCLC 57669762. 
  6. "Cynthia Lennon - obituary" (ing basa Inggris). 2015-04-01. ISSN 0307-1235. Dijupuk 2020-02-22. 
  7. a b Cross, Craig. (2004). Beatles-discography.com : day-by-day, song-by-song, record-by-record. New York: iUniverse. ISBN 0-595-31487-2. OCLC 56344136. 
  8. Cross, Craig. (2004). Beatles-discography.com : day-by-day, song-by-song, record-by-record. New York: iUniverse. ISBN 0-595-31487-2. OCLC 56344136. 
  9. "Lennon's friends recall ex-Beatle" (ing basa Inggris). 2005-11-25. Dijupuk 2020-02-22. 
  10. Kane, Larry, 1942- (2007). Lennon revealed. Philadelphia, Pa.: Running. ISBN 978-0-7624-3404-6. OCLC 722419875. 
  11. Brown, Peter, 1937- (2002). The love you make : an insider's story of the Beatles. New York: New American Library. ISBN 0-451-20735-1. OCLC 49305888. 
  12. a b Lennon, Cynthia. (2006). John (ed. Pbk. ed). London: Hodder. ISBN 0-340-89512-8. OCLC 62796250.