Dèlta Kali Nil (Basa Arab: دلتا النيل) iku siji dèlta ing saloring Mesir (Mesir Hilir) ing ngendi Kali Nil dadi amba lan mili ing Segara Tengah. Dèlta iki salah sijining dèlta sing gedhé dhéwé sadonya lan papané saka Alexandria ing sisih kulon nganti tekan Port Said ing sisih wétan. Tlatah iki ngambah kurang luwih 240 ambané pasisir Méditérania lan siji tlatah tani sing sugih. Saka lor nganti kidul dawané tlatah iki kira-kira 160 km. Tlatah Dèlta wiwité saloring Kairo.

Foto satelit NASA saka Dèlta Kali Nil

Kutha-kutha kuna lan modèrn in tlatah DèltaBesut