Derby Museum and Art Gallery

Derby Museum and Art Gallery (cara Jawa: Musiyum lan Gladri Seni Derby) wiwitan buka saka tahun 1879, barengan karo Perpustakaan Pusat Derby, ing gedung anyar sing dirancang karo Richard Knill Freeman terus diwenehna Derby saka Michael Thomas Bass. Koleksi nang musiyum ana lukisan Joseph Wright; uga ana pajangan Royal Crown Derby lan porselin liyané saka Derby lan sak ubenge. Pajangan liyané uga koleksi arkéologi, sajarah alam, géologi lan koleksi militèr. Galeri Seni wiwit buka saking tahun 1882.

Derby Museum and Art Gallery
Derby Museum Flowers 2475926344 d64a8a8f6e o.jpg
Pengembangan 1964 saka yasan asli musiyum lan galeri seni saiki
Derby Museum Flowers 2475926344 d64a8a8f6e o.jpg
Pengembangan 1964 saka yasan asli musiyum lan galeri seni saiki
Dikukuhaké1836
PernahWardwick ing Derby
Ukurané kolèksiLukisan Joseph Wright
Situs jaringanSitus resmi

Seniman liyanéBesut

Sak liyané koleksi Wright, uga ana karya William Frederick Austin, Ernest Ellis Clark, Harold Gresley, Alfred John Keene, George Bailey, William Edwin Mosley, David Payne, George Turner, William Wood, Ernest Townsend, George Francis Yarnell, Samuel lan Louise Rayner.[1]

RujukanBesut

  1. Allard, Sarah; Nicola Rippon (2003). Goodey's Derby. Breedon Books. kc. 157. ISBN 1 85983 379 9.

Pranala njabaBesut

Koordhinat: 52°55′20″N 1°28′46″W / 52.92225°N 1.4795°W / 52.92225; -1.4795