Dhaptar situs warisan donya ing Eropah

Ing ngisor iki dafar Situs warisan donya UNESCO ing Éropah. Siprus, Israèl, Turki, Georgia, Azerbaijan, Armenia lan Kaukasian lan wewengkon Siberia saka Rusia kalebu pratélan iki lan pratélan situs ing Asia. Situs sing ditandhani nganggo tandha asterisk (*) uga dilebokaké ing Pratélan situs warisan donya sajeroning bebaya.

Situs lintaswatesBesut

(durung dipertal)

Situs miturut nagaraBesut

Albania (2)Besut

Andorra (1)Besut

Armenia (3)Besut

also listed under Asia

Austria (8)Besut

Azerbaijan (2)Besut

also listed under Asia

Belarusia (4)Besut

Bèlgi (10)Besut

Bosnia lan Herzegovina (2)Besut

Bulgaria (9)Besut

Kroasia (7)Besut

Siprus (3)Besut

also listed under Asia

Républik Céko (12)Besut

Denmark (4)Besut

Estonia (2)Besut

Finlandia (7)Besut

Prancis (33)Besut

Georgia (3)Besut

also listed under Asia

Jerman (33)Besut

Yunani (17)Besut

Holy See (2)Besut

Hungaria (8)Besut

Islandia (2)Besut

[[Gambar:Cithakan:Location map Iceland|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Location of UNESCO World Heritage Sites within Iceland

Irlandia (2)Besut

[[Gambar:Cithakan:Location map Ireland|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Location of UNESCO World Heritage Sites within Ireland

Israèl (6)Besut

(also included under Asia)

Italia (44)Besut

Jerusalem (1)Besut

Also listed under the Arab States

Latvia (2)Besut

Lituania (4)Besut

Luksemburg (1)Besut

Républik Makedonia [1] (1)Besut

Malta (3)Besut

Moldova (1)Besut

Montenegro (2)Besut

Walanda (8)Besut

Cithakan:Mainlist

Nurwègen (7)Besut

Polen (13)Besut

Cithakan:Mainlist

Portugal (13)Besut

Romania (7)Besut

Rusia (23)Besut

San Marino (1)Besut

Serbia (4)Besut

[[Gambar:Cithakan:Location map Serbia|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%; left:Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "[" ora dingertèni.%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Location of UNESCO World Heritage Sites within Serbia
Dečani Monastery
Patriarchate of Peć
Gračanica Monastery
Our Lady of Ljeviš

Slovakia (7)Besut

Slovenia (1)Besut

Spanyol (41)Besut

Swèdhen (14)Besut

Swiss (10)Besut

Turki (9)Besut

also listed under Asia

Ukraina (5)Besut

United Kingdom (28)Besut

Note: this list includes sites in the British overseas territories

RéferènsisBesut

  1. Referred to by UNESCO as "the former Yugoslav Republic of Macedonia".

Pranala njabaBesut