Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian

Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian yaiku dhuwit koin sasen ($ 0,01) kang diprodhuksi dening Biro Mint Amerika Serikat saka taun 1859 nganti 1909. Dhuwit iki dirancang dening James Barton Longacre.

Dhuwit Sen Endhas Suku Indian

Saka 1793 nganti 1857, sen iku koin tembaga babagan ukuran setengah dolar. Panemuan emas ing California nyebabake inflasi gedhe ing rega. Ndadekake emas dadi luwih akeh, rega tembaga saya munggah. Sen lan sen setengah-sen iku salah siji saka pusat laba kanggo Mint lan taun 1850 Mint wiwit ngupaya alternatif.

Ing 1857 Mint ngurangi ukuran sen lan ngowahi komposisi kasebut dadi 12% nikel lan 88% tembaga (tembaga-nikel), nerbitake desain anyar, Flying Eagle cent. Bagean anyar padha karo diametere sen modern, sanajan luwih kenthel. Iki minangka panggunaan pertama tembaga-nikel dening Amerika Serikat. Tembaga-nikel nggawe wong katon luwih cerah lan wiwit kasebut karan "Putih" utawa "Nicks".

Ing taun 1858 Eagle Flying diganti nganggo desain kepala India. Desain Flying Eagle nyebabake masalah produksi lan Mint cepet-cepet nggoleki. Mint Direktur James Ross Snowden milih desain endhas suku Indian lan milih wreath laurel kanggo sebaliknya sing diganti taun 1860 dening wreath karo perisai. Cents dikunci nalika kekuwatan ekonomi Perang Sadulur Amerika nalika nikel logam cendhak. Minangka pejabat Mint sing nyatakake token tembaga pribadi sing ngetokake, dheweke ngidhentiti Kongres supaya nglulusake Undang-undang Coinage saka taun 1864, ngidhentifikasi luwih cilik saka paduan tembaga.

Ing mangsa pasca perang, sen iku dadi populer banget lan ditemoni ing jumlah gedhe ing pirang-pirang taun. Pengecualian yaiku 1877 nalika ekonomi miskin lan dikarepake sethithik kanggo sen gawe salah sawijining tanggal paling jarang ing seri kasebut. Kanthi munculé mesin sing dioperasikaké ing abad kaping 19 lan awal abad kaping 20, sanajan luwih cilik, diprodhuksi nganti 100 yuta kanggo pisanan ing taun 1907. Ing taun 1909, Kepala India sing diganti dening Lincoln, sing dirancang dening Victor D. Brenner.

Cathetan SukuBesut