Diiriye Guure

Diiriye Guure (1860–1920) punika Raja Darawiish lan Panguwaos Dhulbahante, salajengipun Raja Ciid-Nugal wonten ing periode 1896 ngantos sédanipun. Panjenenganipun minangka katurunan karajan ingkang kaping kalih ing Dinasti Shirshoore, nggentosaken ramanipun, Garad Guure. Diiriye Guure jumeneng nata tanggal 1895. Ing salebeting mangsa pamarintahanipun, Drawiish misah saking Kekaisaran Inggris.[1][2]

  1. Ciise, Jaamac Cumar (2005). "Taariikhdii daraawiishta iyo Sayid Maxamad Cabdille Xasan, 1895-1920".
  2. "Official History of the Operations in Somaliland, 1901-04". 1907.