Dina Bapak

Dina Rama utawa Dina Bapak minangka dina kanggo ngurmati kekuwatan rama lan bapak, uga pengaruhe bapak ing masarakat. Ing negara-negara Katolik ing Eropa, iki dirayakake tanggal 19 Maret dadi Dina Saint Joseph wiwit Abad Pertengahan. Ing Amerika, Dina Rama didegake dening Sonora Smart Dodd,[1][2][3] lan dirayakake ing dina Minggu kaping Juni kaping pisanan ing taun 1910. Dina kasebut dianakake ing macem-macem tanggal ing saindenging jagad lan wilayah liyane njaga tradhisi dhewe ngurmati bapak.

USMC-120617-M-3042W-958.jpg

Dina bapak nglengkapi pahargyan sing padha kanggo ngurmati anggota kulawarga, kayata Dina Ibu, Dina Sedulur lan Dina Simbah.

Ing Indonesia, Dina Bapak dirayakake tanggal 12 November lan dudu preinan umum. Dina Rama ing Indonesia pisanan diumumake ing taun 2006 ing Balai Kutha Solo sing dirawuhi atusan wong saka macem-macem klompok komunitas, kalebu masarakat saka komunikasi antar agama. Amarga deklarasi anyar iki, ora akeh ide babagan perayaan kasebut, dibandhingake karo perayaan Hari Ibu tanggal 22 Desember.[4] Google uga nggawe doodle kanggo Indonesia ing taun 2019.[5]

RujukanBesut

  1. "TIME.com Print Page: TIME Magazine - Does Fatherhood Make You Happy?". Wjh.harvard.edu. 2006-06-11. Diarsip saka sing asli ing 2011-12-12. Dibukak ing 2012-06-18.
  2. "Father's Day". Melrosemirror.media.mit.edu. Diarsip saka sing asli ing 2011-08-06. Dibukak ing 2012-06-18.
  3. "Sonora Louise Smart Dodd" (PDF). Spokane Regional Convention & Visitor Bureau. February 19, 2010. Dibukak ing August 22, 2016.
  4. Fauziah (2020-06-02). "Celebrating Father's Day". Indoindians.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-25.
  5. "Father's Day 2019 (Indonesia)". www.google.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-25.