Tuduhaké menu pokok

Divisio utawa divisi iku istilah Biologi kang padha karo filum. Divisio dipigunaaké ing taksonomi kanggo karajan tetuwuhan lan jamur utawa fungi.

Ana sapérangan vérsi divisio tetuwuhan, nanging vérsi-vérsi iki lumrahé sarujuk ing sapérangan gedhé pambagéyan. Divisio-divisio mau ya iku:

Superdivisio BryophytaBesut

Superdivisio PteridophytaBesut

Superdivisio Tetuwuhan who-wohan (Spermatophyta)Besut

Tetuwuhan ngembang ing jaman saiki ndominasi donya tetuwuhan (80% saka tetuwuhan kabèh kang duwé pembuluh utawa tracheophyta).