Divisio utawa divisi iku istilah Biologi kang padha karo filum. Divisio dipigunaaké ing taksonomi kanggo karajan tetuwuhan lan jamur utawa fungi.

Ana sapérangan vérsi divisio tetuwuhan, nanging vérsi-vérsi iki lumrahé sarujuk ing sapérangan gedhé pambagéyan. Divisio-divisio mau ya iku:

Superdivisio BryophytaBesut

Superdivisio PteridophytaBesut

Superdivisio Tetuwuhan who-wohan (Spermatophyta)Besut

Tetuwuhan ngembang ing jaman saiki ndominasi donya tetuwuhan (80% saka tetuwuhan kabèh kang duwé pembuluh utawa tracheophyta).