Djohar Arifin Husin

Djohar Arifin Husin (lair ing Tanjung Pura, Langkat, Sumatra Lor, Indonésia, 13 September 1950; umur 61 taun) ya iku panjenengané Ketua Umum PSSI, wiwit 9 Juli 2011 ing periode 2011-2015 minangka gantiné Nurdin Halid.[1] Sabanjuré panjenengané njabat dadi Sekretaris Jenderal Komite Ulah raga Nasional Indonesia ing ngisor pimpinan Agum Gumelar lan Pengurus Laladan PSSI Sumatra Lor. Minangka panjenengané aktif dadi profesor ing Universitas Islam Sumatra Lor lan staf ahli Mantri Pemuda lan Ulah raga Indonesia. Djohar wektu mangsa bujang, uga aktif minangka juru main uga wasit bal-balan tingkat nasional. Panjenengané uga kapilih minangka Ketua Umum PSSI sajeroning Konggrès Luar Biyasa PSSI ing tanggal 9 Juli 2011 ing Kutha Surakarta.

Djohar Arifin Husin
Djohar Arifin Husin.JPG
[[Ketua Umum PSSI]] 14
Linggih
2011–2015
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
[[Litnan Ketua Umum PSSI|Litnan]]Farid Rahman
2011-2013
La Nyalla Mahmud Mattalitti
sejak 17 Maret 2013
Kang sadurungéAgum Gumelar
(Ketua Komite Normalisasi PSSI)
Rerincèn dhiri
Lair (1950-09-13) Sèptèmber 13, 1950 (umur 70)
Indonésia Tanjung Pura, Langkat, Sumatera Utara, Indonesia
SisihanMarina Hutabarat
Anakiti Faty Rahmarisa SE MEc
Siti Fina Rahmarika SIp
Muhammad Ari Taufiqurrahman SE
Siti Fani Rahmarini Sip
AlmamaterUniversiti Malaya
AgamaIslam

KarierBesut

Djohar mangsa bujang dida salah sijiné juru main bal-balan kang kacathet mbela tim PSL Langkat ing periode 1968-1969. Kariré minangka juru main banjur pindah ing klub misuwur ing tanah air, ya iku PSMS Medan kurang luwih taun 1973 nganti 1976.

Umur pansiun Djohar isih dimupangatake kanggo mèlu ngeramèkaké donya bal-balan ing tanah air salah sijiné cara ya iku mlebu dadi korps baju ireng lan dadi wasit nasional uga internasional ingperiode 1976 hingga 1987. Minangka kanggo ngisi pansiunan panjenengané uga upaya ngèlmu ana ing pawiytan luhur jurusan, Sarjana Pertanian Perkebunan saka Fakultas Pertanian Universitas Sumatra Lor minangka match inspector nasional lan internasional.

Donya babalan kang digeluti ing mangsa bujang salah sijiné gerasakake dadi juru main, wasit lan match inspector, Djohar banjur njabat dadi strategis ing PSSI Sumut, Penjenengané dadi Ketua Pengurus Laladan PSSI Sumut periode 2000-2004. Ing kampung kalairané,kakung saka telu putu mau uga diserahi tanggung jawab minangka Ketua Harian KONI wiwit taun 2003.

RéferènsiBesut

  1. Inilah Profil Singkat Ketua Umum Baru PSSI (diakses tanggal 6 Juni 2012)
Cithakan:S-sport-
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat