Donat gagrag lawas

Donat gaya kuna yaiku macem-macem donat kue sing disiapake kanthi bentuk cincin kanthi pinggiran tapered ing sekitare. Donat kue diwiwiti ing Amerika Serikat udakara 1829. Bahan utama ing donat gaya lawas kalebu glepung, gula, endhog, krim asem utawa buttermilk lan ragi. Biasane goreng sing jero, bisa uga duwe tekstur sing luwih renyah utawa crisper dibandhingake karo gaya donat kue liyane, lan biasane ana retakan lan pori-pori ing permukaane. Sawise digoreng, banjur dibungkus, dibuwang nganggo gula, utawa disajeni polos. Donat gaya lawas sing disiapake kanthi komersial bisa disiapake nggunakake campuran adonan sing digawe kanthi tambahan banyu. Campuran kaya ngono digunakake dening sawetara toko donat . Sawetara variasi disiapake dening macem-macem perusahaan sing nggunakake bahan unik, lan sawetara donat gaya lawas digawe minangka bolongan donat .

Donat gagrag lawas
Old fashioned doughnuts.jpg
Old-fashioned doughnuts – cinnamon sugar (left), chocolate glazed (centre top) and maple glazed (right)
Buku masakan: Donat gagrag lawas  Médhia: Donat gagrag lawas