Tuduhaké menu pokok

Enrico Fermi (lair 29 Sèptèmber 1901 – pati 28 Novèmber 1954 ing umur 53 taun)), punika satunggiling ngèlmuwan saking Italia.Panjenengnipun inggih punika Italia-Amérika ingkang misuwur kanthi panemuanipun paleburan beta, pangembangan reaktor nuklir ingkang sapindahan ugi pangembangan pengembangan téyori kuantum Piyambakipun ugi naté nampi pangaji Nobel kanggé fisika ing taun 1938.

Enrico Fermi
Enrico Fermi 1943-49.jpg
Enrico Fermi (1901–1954)
Lair(1901-09-29)29 Sèptèmber 1901
Roma, Itali
Pati28 Novèmber 1954(1954-11-28) (umur 53)
Chicago, Illinois, USA
Warga nagaraItali (1901–1954)
Amérikah Sarékat (1944–1954)
Alma materScuola Normale Superiore
Kondhang ingNew radioactive elements produced by neutron irradiation
Kontrol ranté reaksi nuklir,
Fermi–Dirac statistics
Téyori peluruhan beta
BojoLaura Fermi
BebungahMatteucci Medal (1926)
Bebungah Nobel babagan Fisika (1938)
Hughes Medal (1942)
Franklin Medal (1947)
Rumford Prize (1953)
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika
InstitutionsScuola Normale Superiore in Pisa
University of Göttingen
University of Leiden
University of Rome La Sapienza
Columbia University
University of Chicago
Juru pamrayogya dhoktoralLuigi Puccianti
Mahasiswa dhoktoralEdoardo Amaldi
Owen Chamberlain
Geoffrey Chew
Mildred Dresselhaus
Jerome I. Friedman
Marvin Leonard Goldberger
Tsung-Dao Lee
Ettore Majorana
James Rainwater
Marshall Rosenbluth
Arthur H. Rosenfeld
Emilio Segrè
Jack Steinberger
Sam Treiman
Mahasiswa dhoktoral liyanéRichard Garwin
Bruno Pontecorvo
Leona Woods
KaprabawanJames Grier Miller
Tandha tangan
Enrico fermi sig.png

Babad sliraBesut

Uga delengen liyanéBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.