Sak suwene majune jaman Neo-kantianisme sing di wiwiti kalian Herman Cohen (1842-1918) dibagi dadi pirang bagian yaiku; bagian Marburg, bagian Jerman Kulon Laut lan Vaihinger (1852-1933).

Ernst Cassierer yaiku salah siji ning uwong Neo-Kantian saking bagian Marburg sing paling ketok. Deweke murid seko Herman Cohen ning Marburg, profesor ning Berlin lan Hamburg. Cassirer tau dadi dosen ning Goteborg lan Oxford nggo pirang wektu kepungkur. Deweke kepekso pindah ning New York.Ing New York deweke etuk gawean lan urip ning kono tekan patine. Karyane Ernst paling penting yoiku Das Erkenntnisprobleme sing cacahe ana telu jilid lan babar ning taun 1906; Subtanz und Funktionsbegriff babar taun 1910; Philosophie der Symbolische Forme, 1923; dan Phànomena der Erkenntnis 1929. Karya-karyane Ernst dadi sumbangan sing gedhe kanggo dasarane teori ilmu pangerten.

Cassirer sarujuk Cohen lan Paul Natorp (1854-1924). Wong loro kui njupuk seko filsafate Immanuel Kant. Kanggo dheweke kawruh podo karo ilmu matematika lan ilmu kawruh alam. Cassier ning risetipun dituduhake kanggo ilmu kawrung sing ana hubungane karo kamanungsan lan kabudayan.Dheweke uga nduweni pikiran agama lan nguwasani basa lan tampilan sing endah.

Sejarah filsafat modern ngewenehi sumbangan kanggo pikirane Ernst. Sejarah filsafat didelok minangka ngrumusake sing maju lan nyoba kanggo pengembangan ilmu. Kanggo pangeling-eling yaiku riset