Féni

Feni (kadhang kala dieja fenno utawa fenim utawa fenny ) minangka roh sing diprodhuksi ing Goa, India . Rong jinis feni sing paling populer yaiku feni jambu mete lan wiji aren, gumantung karo bahan asline; nanging, akeh jinis liyane sing didol. Penyulingan feni sekedhik duwe pengaruh dhasar marang karakter pungkasane, sing isih nahan sawetara aromatik, bahan bungkus, lan unsur rasa jus sing diasilake.

Mete apel sawise plucking ing Chorão, Goa .

Tembung feni asale saka tembung Sansekerta phena ("froth"); iki dikira amarga umpluk sing dadi froth ringan nalika minuman keras dikocok ing botol utawa diwutahake menyang gelas. Umumé ditampa manawa feni klapa diprodhuksi sadurunge lan banjur ditindakake kanggo adaptasi prosedur sing padha kanggo nyaring woh jambu mete sing eksotis. Kelapa klapa akeh banget ing sadawane garis pantai India Kulon lan Goa, dene wit mete iku spesies eksotik sing digawa wong Portugis saka Brasil menyang India. Ana ambigu babagan kapan lan sapa sing miwiti nyampur jus fermentasi dadi roh.

Apel jambu mete disapu ing Chorao, Goa